MALLORY COURT

Located on the edge of the town centre and adjacent to the Leeds-Liverpool Canal, Belle Vue Mills is a Grade II Listed former cotton mills complex which has undergone a radical transformation over the course of the past 15 years, with most of the site converted into apartments, offices and restaurants. This 33 apartment new-build scheme for the senior living sector leaders McCarthy & Stone, nestles neatly into the split level site and responds to the historic context by adopting a mill building typology in terms of mass, proportion, materials and decoration, but without ever resorting to pastiche. Communal spaces are provided at the main entry level and on a rooftop terrace which enjoys views over and along the canal and south to distant rolling hills.

© 2018 by SPX ARCHITECTS | ALL RIGHTS RESERVED

Mallory Court, Skipton